Peliteoria ja huutokauppamekanismit - Ruotsalainen, Satu (2015)
Tämän tutkielman tarkoituksena on analysoida huutokauppoja peliteorian näkökulmasta. Työn alkupuolella käsitellään kahden pelaajan strategisia pelejä. Strategista peliä sanotaan nollasummapeliksi, jos pelaajien tulosten summa on nolla. Von Neumannin minimax-lauseen mukaan jokaisella kahden pelaajan nollasummapelillä on arvo, joka saavutetaan optimaalisia strategioita käyttämällä. Vastaavasti strateginen peli on yleinen summapeli, jos pelaajien tulosten summa on erisuuri kuin nolla joillakin strategioilla. Osoittautuu, että jokaisessa kahden pelaajan yleisessä summapelissä on ainakin yksi Nashin tasapaino.