Tietotekniikan arkipäiväistymisen vaikutukset organisaatioon ja yksilöön - Perälä, Jukka (2015)
Työntekijöiden omat laitteet ovat alkaneet viimevuosina yleistyä työkäytössä. Samalla myös organisaatiot ovat alkaneet tarjota työntekijöille vaihtoehtoja oman työlaitteen osalta, jotta työntekijät voisivat työskennellä laitteella joka tukee omaa työskentelyä parhaalla tavalla. Tietotekniikan kuluttajistumisella tarkoitetaan yleisesti kuluttajataustaisten tai yksilön omien laitteiden tuomista mukaan yrityskäyttöön. Lisäksi ilmiöstä on käytetty laajempaa kuvausta, joka ottaa huomioon laitteiden lisäksi sovellukset, teknologiat ja artefaktit. Tässä tutkimuksessa ilmiöllä havaittiin olevan moninaisia vaikutuksia organisaatioi-hin ja yksilöihin. Organisaatioiden tehokkuus ja innovaatio kasvaa tehokkaiden ja tyytyväisten työntekijöiden myötä. Työntekijät taas ovat tehokkaampia ja tyytyväisempiä päästessään työskentelemään haluamillaan laitteilla. Ilmiöstä on kuitenkin myös seurannut negatiivisia vaikutuksia, työntekijöiden kokiessa työn ja vapaa-ajan suhteen sekoittumista ja stressiä käyttäessä samaa laitetta, työssä ja kotona. Organisaatiot taas joutuvat kamppailemaan kasvavan laiteinfrastruktuurin kanssa ja eri laitteiden aiheuttamien tietoturvahuolien kanssa. Tämä tutkimus pohjautuu kirjallisuuskatsaukseen, perehtyen tietotekniikan kuluttajistumisen vaikutuksiin organisaation ja yksilön näkökulmasta. Lisäksi tutkimuksessa määritellään tietotekniikan kuluttajistumis-käsite.