Kirjallisuuskatsaus vertaisryhmävaikutuksista - Rantalahti, Mikko (2015)
On olemassa yleinen käsitys siitä, että ihmisen ominaisuudet määrittyvät hänen läheis-tensä ominaisuuksien perusteella. Tällaista mukautumista kutsutaan vertaisryhmävai-kutuksiksi. Tämän tutkimuksen tarkoitus on tehdä kirjallisuuskatsaus vertaisryhmävai-kutusten parissa tehtävään tutkimukseen yleisellä tasolla, esitellä joitain tutkimuksia hieman yksityiskohtaisemmin ja lisäksi löytää tarkempia vastauksia kysymyksiin ver-taisryhmävaikutusten ilmenemisestä ja vaikutuksista sekä siitä kuinka vertaisryhmävai-kutusten parissa tehtävää tutkimustyötä voitaisiin hyödyntää yhteiskunnallisessa pää-töksenteossa. Tutkimuksen perusteella voidaan todeta, että vertaisryhmävaikutuksilla on merkitystä jokapäiväiseen elämään ja valintoihin sekä yksilön että yhteiskunnan kannalta.