Köyhyydestä selviytymisen monet kasvot : selviytymiseen johtavia tekijöitä ja köyhyyden jättämiä jälkiä - Hietala, Sanja (2015)
Tutkielmassa tarkastellaan köyhyydestä pois pääsemistä. Tarkemmin selvitetään sitä, mikä mahdollistaa köyhyydestä pois pääsemisen ja mitä köyhyydestä selvinneet ihmiset kirjoittavat elämästään köyhyyden jälkeen. Suomalaisessa yhteiskunnassa tuloerot ovat olleet kasvussa 1990-luvulta lähtien, jolloin hyvin pärjäävien ohella myös köyhyysloukussa elävien määrä lisääntyy jatkuvasti. Köyhyydessä eläminen usein vähentää ihmisen hyvinvointia, heikentää voimavaroja ja tätä kautta kaventaa hänen toimintamahdollisuuksiaan. Pitkittyessään köyhyys tuottaa kokemusta ulkopuolisuudesta ja synnyttää tunteen, ettei omaan elämään ja sen kulkuun pysty vaikuttamaan. Köyhyyttä on tärkeää tutkia myös ratkaisukeskeisesti, sillä sitä kautta voidaan tehdä selvemmäksi niitä tekijöitä, joiden kautta selviytyminen mahdollistuu.