Yhteiskunnallinen yritys, erehdys ja arviointi : tapaus Mäntänvuoren Terveys Oy - Marttunen, Markus (2015)
Tutkimuksen tarkoituksena on arvioida yhteiskunnallisen yrityksen yhteiskunnallisuutta ja sen toteuttamista sosiaali- ja terveyspalveluiden toimintakentässä sekä ulkoistamisen vaikutuksia sosiaali- ja terveyspalveluiden palvelukokonaisuuteen. Arviointi on tutkielmassa toteutettu yhden esimerkkitapauksen, Mäntänvuoren Terveys Oy:n, kautta. Aineistona tutkielmassa on käytetty haastatteluin kerättyä tutkimusmateriaalia sekä huolella koottua dokumenttiaineistoa ja näitä on analysoitu rinnakkain sisällön analyysin keinoin. Haastattelut on toteutettu teemahaastattelun keinoin käyttäen kaikkien haastateltavien kohdalla samaa teemahaastattelurunkoa. Teemahaastattelu valikoitui metodiksi sen avoimuuden takia, jolloin haastateltavilta oli mahdollista saada heidän oma näkemyksensä aiheesta. Haastateltavien omien näkemysten esiintuominen oli välttämätöntä, jotta sain tietää miten yhteiskunnallinen yrittäminen tässä tapauksessa käsitetään.