Vuorovaikutusteknologialle annetut merkitykset tiimien virtuaalitapaamisissa - Laitinen, Kaisa (2015)
Tämän pro gradu -tutkielman tavoitteena oli tuottaa lisää tietoa vuorovaikutusteknologian osallisuudesta työelämän virtuaalitiimien työskentelyyn. Tutkielmassa tarkasteltiin teknologiasta käydyn keskustelun kehyksiä sekä teknologialle annettuja merkityksiä. Lisäksi suoritettiin menetelmäkokeilu kehysanalyysin soveltuvuudesta tiimien keskustelujaksojen tutkimukseen. Tutkielma toteutettiin laadullisena tutkimuksena. Tutkimuskohteena oli kolmen suomalaisen asiantuntijatiimin vuorovaikutus ja tutkimusta varten havainnoitiin tallennettua videoaineistoa kuudesta vuorovaikutusteknologisen alustan kautta käydystä tapaamiskeskustelusta.