Upražneniâ po govoreniû v učebnike russkogo âzyka dlâ finnov ”Pora! 1” : na osnove kontentanaliza - Alatalo, Satu (2015)
Tutkielmassani tarkastelen puheviestinnällisten taitojen opettamiseen ja kehittämiseen keskittyviä tehtäviä oppikirjassa ”Pora! 1”. Oppikirjassa painotetaan kommunikointia ja viestinnällisyyttä erilaisissa tilanteissa. Lisäksi oppikirja perehdyttää opiskelijan suomalaisten ja venäläisten väliseen kommunikointiin ja antaa valmiuksia selvitä tärkeissä tilanteissa venäjäksi. Kommunikaatio ja viestinnällisyys ovat keskeisessä asemassa vieraan kielen opetuksessa. Tutkielman tavoitteena on selvittää, millaisia tehtäviä oppikirjassa on puheviestinnällisten taitojen opettamista ja kehittämistä varten. Tutkin, toteutuuko kirjan viestinnällinen painotus kirjassa ja sen tehtävissä.