Kohti Leanin mukaista ohjelmistotuotantoa - Maukonen, Kerkko (2015)
Kilpailu globaaleilla markkinoilla ja Japanin toisen maailmansodan jälkeinen talouskriisi johtivat Toyotalla täysin uudenlaisen tuotantomenetelmän kehittämiseen. Tämä Toyotan tuotantojärjestelmä (TPS), joka sittemmin on tullut paremmin tunnetuksi Lean-ajatteluna, on otettu käyttöön useilla aloilla.Viime vuosina Lean-periaatteita on alettu soveltamaan myös ohjelmistotuotannossa. Kirjallisuudessa esiintyy kuitenkin erilaisia näkemyksiä siitä, mitä Lean- ohjelmistotuotannolla tarkoitetaan, millä tavalla Lean-periaatteita tulisi soveltaa ja miten Leanin mukaista toimintaa voidaan arvioida.