Musiikkikasvatuksellinen työ suomalaisissa kirkkokunnissa ekumenian näkökulmasta - Yli-Urpo, Annika (2015)
Tarkastelen tutkielmassa suomalaisia kirkkokuntia ja niiden musiikkikasvatuksellisesti merkittävää työtä tänä päivänä. Tavoitteena oli saada selville, millaista musiikkitoimintaa kussakin kirkkokunnassa on ja mitkä näistä kirkoista tukevat monipuolista musiikkitoimintaa yhteislaulujen lisäksi, kuten yhtyesoittoa, kuoroja tai orkestereita. Työn avulla halusin myös selvittää, onko evankelis-luterilaisen kirkon lisäksi muilla seurakunnilla palkattuja ja koulutettuja musiikkityöntekijöitä ja jos on/ei ole, niin miksi. Musiikkityöntekijöiden koulutustausta sekä se, perustuuko toiminta palkkaukseen vai vapaaehtoisuuteen kiinnostaa musiikin ammattilaisena. Ekumenia eli kristittyjen yhteinen toiminta yli kirkkokuntarajojen on yksi työn tärkeä näkökulma, ja työn avulla tuon esiin, millaista yhteistä musiikkikasvatuksellista toimintaa eri kirkkokunnilla on tai voisi olla.