Mobiilipelien virtuaalihyödykkeiden ostoon johtavat tekijät - Mikkonen, Riku (2015)
Tutkielmassa perehdytään virtuaalihyödykkeeseen mobiilipeleissä ja niiden ostamiseen johtaviin tekijöihin. Pääasiallisena tarkoituksena on löytää tekijöitä, jotka johtavat pelaajan ostamaan virtuaalihyödykkeitä mobiilipeleissä käyttäen mikrotransaktioita. Koska aiempaa tutkimusta aihealueesta ei ole, käytetään tämän tutkimuksen pohjana teorioita aiemmasta tutkimuksesta jotka liittyvät tutkittavaan aiheeseen. Näitä ovat mobiilipelaamiseen motivaatioiden tutkimus, virtuaalihyödykkeistä ja niiden ostoon liittyvä tutkimus sekä mobiiliostamisen halukkuutteen vaikuttavia tekijöitä käsittelevä tutkimus. Tutkielmassa esitel- lään mobiilipelien kehitys ja virtuaalihyödykkeiden käsite. Tämän jälkeen tu- tustutaan peleihin sitouttaviin tekijöihin, virtuaalihyödykkeisiin ja pelaajien ennakkoasenteisiin virtuaalihyödykkeiden ostamiseen. Tätä seuraavassa kappa- lessa tutkintaan mobiiliostamisen motivaattoreita ja tutustutaan luottamuksen merkitykseen mobiiliostamisessa. Viimeisessä kappaleessa esitetään neljä kes- keistä tekijää, jotka vaikuttavat kuluttajan aikomukseen ostaa mikrotransaktioil- la. Nämä ovat teknisen toteutuksen laadukkuus, mikrotransaktiot peliprogres- sion edistäjinä, mikrotransaktioiden helppokäyttöisyys ja ostettavien virtuaali- hyödykkeiden ominaisuudet. Näiden pohjalta pystytään jatkotutkimusta varten laatimaan tutkimusmalli, jolla voidaan tarkemmin mitata käyttäjien mikrotran- saktioihin johtaviin tekijöihin.