Läromedel i svenskundervisning i waldorfskolor - Äyräväinen, Helka (2015)
Tutkielman tarkoituksena oli selvittää mitä oppimateriaaleja ruotsinopettajat käyttävät suomenkielisissä steinerkouluissa ala- ja yläkoulussa ja kuinka steinerpedagogiikka vaikuttaa oppimateriaalien valintaan. Tutkimuksella pyrittiin selvittämään myös miten steinerkouluissa käytössä oleva vihkotyöskentely tapahtuu ja millaisia ajatuksia opettajilla on siitä. Tutkimukseen osallistui 10 steinerkoulun ruotsinopettajaa, jotka vastasivat kyselyyn nettilomakkeella. Kysely alkoi neljällä taustatietoja kartoittavalla kysymyksellä, joita seurasi viisi opettajien käyttämien materiaaleihin liittyvää kysymystä. Kysymykset 7-9 koskivat vihkotyöskentelyä.