Musiikin merkitys arkipäivän esteettisessä kokemuksessa : kannettavan musiikkilaitteen käyttökokemuksia - Nikula, Mari (2015)
Tämän tutkielman tarkoituksena on selvittää millainen merkitys musiikilla on arkipäivän esteettisessä kokemuksessa. Pyrin hahmottamaan musiikin ja arkipäivän esteettisen kokemuksen välistä suhdetta tarkastelemalla kannettavan musiikkilaitteen käyttökokemuksia arjessa. Arkipäivän estetiikka on melko uusi estetiikan tutkimuksen näkökulma, jonka eroavaisuuksia perinteisempiin estetiikan teorioihin on haastava rajata. Avaan tutkielmassani arkipäivän estetiikan sekä arkipäivän esteettisen kokemuksen käsitteitä, ja pyrin osoittamaan erilaisia tapoja miten arjessa kuunneltu musiikki voi olla osa kyseistä ilmiötä.