Kyselytutkimus YouTube-laulajien motivaatioista ja vertailua karaoken harrastajiin - Nurmi, Mataleena (2015)
YouTube-videonjakopalvelun suuri suosio on tuonut mukanaan monia uusia internetilmiöitä, joista yksi on YouTube-laulajat. Sivustolta löytyy tuhansia videoita, jotka on toteutettu yksinkertaisesti laulamalla cover-kappale taustanauhan säestyksellä videonauhalle.