Yleisavain tulkintojen moniin oviin : otsikot lukijan ja tekijöiden tulkitsemina periteksteinä Pasi Ilmari Jääskeläisen tuotannossa - Kukkonen, Noora (2015)
Tutkielma keskittyy teosten nimiin periteksteinä eli lukemista ohjaavina aputeksteinä katsoen niitä koelukijan, kirjailijan ja kustannustoimittajan näkökulmista. Tutkielman tavoite on selvittää tapoja, joilla eri toimijat tulkitsevat teoksen nimeä eli otsikkoa. Tutkielman kohdeteokset ovat Pasi Ilmari Jääskeläisen kirjoittamat ja Atena-kustannusyhtiön julkaisemat neljä kirjaa: Lumikko ja yhdeksän muuta (2006), Taivaalta pudonnut eläintarha (2008), Harjukaupungin salakäytävät (2010) ja Sielut kulkevat sateessa (2013).