Ammattikorkeakoulusta työelämään : kokemuksia työelämävalmiuksista ja työelämälähtöisyydestä - Isohanni, Tiia (2015)
Tutkimuksen tavoitteena oli kuvata ja ymmärtää Laurea-ammattikorkeakoulusta valmistuneiden kokemuksia koulutuksen aikaisesta työelämälähtöisyydestä sekä heidän näkemyksiään koulutuksen aikana opituista työelämävalmiuksista ja niiden vastaavuudesta työelämässä tarvittavien työelämävalmiuksien kanssa. Tutkimuksen läpikantava näkökulma oli Laurea-ammattikorkeakoulun Lear-ning by Developing – pedagoginen toimintamalli, jota haastateltavat arvioivat ja johon haastateltavien kokemukset ja näkemykset on suhteutettu. Tutkimuksen lähtökohtana toimi yhteiskunnallinen keskustelu koulutuksen ja työelämän väli-sestä yhteistyöstä ja sen tiivistämisen tarpeesta.