"Like Finlanders do in Finland" : associations with Finnishness and the construction of cultural identity in narrations of Finnish Americans in the documentaries Finnish American Lives and Tradition Bearers - Ivakko, Samuli; Kurki, Camilla (2015)
Suomalaisten maahanmuutto Pohjois-Amerikkaan jakautuu useaan eri vaiheeseen. Köyhistä agraarioloista tulleet suomalaiset olivat kovia tekemään työtä ja asettuivat usein seuduille, jotka tarjosivat heille tuttua työtä, esimerkiksi maanviljelyksen ja metsätyön parissa. Näille alueille muodostui merkkittäviä suomalaiskeskittymiä, jotka mahdollistivat suomalaisen kulttuuriperimän säilymisen vuosikymmeniä.