"Tryin' to get over" : blaxploitaatio ja Judith Butlerin performatiivinen politiikka - Hänninen, Antti (2015)
Tutkielmani tarkoituksena on tarkastella Yhdysvalloissa 1970-luvun alussa noussutta afrikanamerikkalaista populaarin elokuvan buumia, jonka merkittävintä ilmausta kutsutaan blaxploitaatioksi. Analysoin kuinka afrikanamerikkalainen identiteetti representoidaan blaxploitaatiosyklin varhaisessa merkkiteoksessa Super Fly (1972). Super Fly oli sekä yleisömenestys että sai vastata kiivaaseen vastustukseen afrikanamerikkalaista yhteisöä edustaneiden järjestöjen taholta.