Henkilöstövastuu listayhtiöiden vastuullisuusraportoinnissa - Tamminen-Arponen, Taina (2015)
Tutkielmassa tarkasteltiin henkilöstövastuun ilmenemistä pörssilistattujen yhtiöiden vastuullisuusraporteissa ja vuosikertomuksissa. Tutkimustavoitteena oli selvittää millaisen kuvan suomalainen pörssiin listattu yhtiö antaa henkilöstövastuullisuudestaan vastuullisuusraportoinnissaan. Tutkimuksen tutkimustehtävänä oli miten henkilöstövastuuta kuvataan vastuullisuusraporteissa ja vuosikertomuksissa. Laadullisen tutkimuksen aineistona olivat 10 suomalaisen pörssilistatun yrityksen vuoden 2013 vastuullisuusraportin tai vuosikertomuksen henkilöstövastuusta kertovat osiot. Tutkimusmenetelmänä oli sisällönanalyysi.