Tukea Varjomaailmasta : ammatillinen ja vertaistuki lapsille ja nuorille suunnatun verkkopalvelun julkisella foorumilla - Hänninen, Annika (2015)
Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää ja jäsentää verkossa tehtävää sosiaalityötä verkkovuorovaikutuksen ja sosiaalisen tuen näkökulmista. Tutkimuksessa kysytään, millaista vuorovaikutus on verkossa ja miten sen avulla lapset ja nuoret voivat saada sosiaalista tukea. Tutkimus käsitteli A-klinikkasäätiön ylläpitämää Varjomaailma-nimistä verkkopalvelua, joka on suunnattu vanhempiensa juomisesta tai päihteiden käytöstä haittoja kokeville lapsille ja nuorille. Tutkielman teoreettinen viitekehys koostui verkkovuorovaikutuksen sekä sosiaalisen tuen tarkastelusta ja käsitemäärittelyistä.