Optimization of the preprocessing steps of MEG measurement data in Meggie application - Pesonen, Janne (2015)
Tutkielma optimoi MEG (magnetoenkefalografia) mittausaineiston esikäsittelyyn, analysointiin ja visualisointiin kehitetyn Meggie-käyttöliittymän esikäsittelyvaiheita pääasiassa lisäämällä mahdollisuuden rinnakkaislaskentaan. Optimointi toimi tutkielman käytännön osuutena ja sen tukena oli kattava lista vaatimuksia. Optimoinnissa suurin osa työstä meni vanhan koodin refaktorointiin, mutta myös käyttöliittymäkomponentteihin tuli pieniä muutoksia ja itse ohjelmaan muutama uusi toiminnallisuus. Teoreettisessa osuudessa keskitytään Meggien nykyiseen tilaan tutkimalla sen arkkitehtuuria, minkä lisäksi tarkastellaan kehitysvaiheita vaatimuslistan pohjalta sekä tuodaan esiin muistinhallinnan ongelmia rinnakkaislaskennassa.