Muutos tilassa : taideteoksen autenttisuuden ja auran merkitykset installaatiotaiteen esittämisen ja tallentamisen prosesseissa - Kuosmanen, Rosa (2015)
Tässä pro gradu -tutkielmassa tarkastellaan taideteoksen autenttisuuden ja auran nykymerkityksiä installaatiotaiteen näkökulmasta. Keskeisenä tavoitteena on selvittää, mistä kontekstisidonnaisen ja prosessuaalisen installaatioteoksen autenttisuus muodostuu, ja millä tavoin tätä autenttisuutta pyritään taidemuseoissa teoksen esittämisen ja tallentamisen prosesseissa ylläpitämään. Lisäksi tutkielmassa avataan taiteilijan intention ja tekijyyden käsitteitä.