Näkövammaisten apuvälineiden käytettävyys - Oikarinen, Antti (2015)
Näkövammaisille apuvälineet ovat elämää helpottavia, hyödyllisiä, pakollisia, kiusallisiakin mutta välttämättömiä. Ne tarjoavat mahdollisuuden itsenäiseen elämään, harrastamiseen ja työskentelyyn ihmisille, joille se ei ilman olisi mah-dollista. Tutkimuksessa halusin selvittää, millä tasolla näkövammaisten apuvälineiden käytettävyys on tällä hetkellä ja mitä parannettavaa siinä olisi tulevaisuudessa. Tarkoitus oli myös selvittää, mitä apuvälineitä näkövammaiset oikeasti käyttävät. Erityishuomiota tutkimuksessa saivat liikkumisen apuvälineet.