Musiikillisen toiminnan tarjoamat vasteet minän itseobjektitarpeille - Saarinen, Kalle (2015)
Tutkielmassa perehdytään psykoanalyytikko Heinz Kohutin (1913-1981) teoriaan itseobjekteista, ja musiikkiterapian näkökulmaan itseobjekteista. Tutkielmassa on pyritty etsimään empiiristä näyttöä itseobjektiteorian ja musiikillisen toiminnan yhteyksistä haastatteluaineiston avulla. Tutkielman empiiristä osaa varten on kerätty haastatteluaineisto, joka koostuu kahdesta haastattelusta. Haastattelut on suoritettu teemahaastatteluina, ja niistä on kerätty aihekokonaisuuksia, joita vertaillaan taustalla olevaan teoriaan. Haastateltavien vastauksista löytyi viitteitä musiikillisen toiminnan tarjoamiasta vasteista itseobjektitarpeisiin. Haastateltavien musiikillisesta toiminnasta löyty viitteitä itseobjektitarpeisiin vastaamiseen peilaamisen, idealisoinnin ja samaistumisen alueilla. Tutkielmassa on keskitytty vain tiettyihin aihekokonaisuuksiin työn suppeuden takia. Työn tarkoituksena on toimia pohjana jatkotutkimuksille, joita aiheesta tarvitaan.