Palvelunestohyökkäysten havainnointi ja torjuminen tilastollisilla menetelmillä - Moisio, Juha (2015)
Palvelunestohyökkäykset ovat ajankohtaisena ongelmana tärkeä tutkimuksen kohde. Palvelunestohyökkäysten torjumiseen tarvitaan menetelmiä, joilla palvelua kuormittava hyökkäysliikenne voidaan erottaa tavallisesta verkkoliikenteestä. Tämän tutkimuksen tavoitteena on perehtyä palvelunestohyökkäysten toimintaan ja selvittää, mitä tilastollisia torjumismenetelmiä hyökkäysten torjumiseen käytetään. Tutkimuksessa selvitettiin palvelunestohyökkäysten yleiset pääpiirteet ja luokiteltiin hyökkäykset kahteen pääluokkaan. Lisäksi tutkimuksessa tunnistettiin neljä eri tilastollista torjumismenetelmää. Palvelunestohyökkäysten torjuminen on haasteellista, eikä yleiskäyttöistä torjumismenetelmää ole kehitetty. Siksi uusien menetelmien jatkotutkimukselle on tarvetta.