Die Stellung der Frau im Arbeitsleben in Deutschland : Eine kritische Diskursanalyse mit ausgewählten Pressetexten aus den Zeitungen Die Zeit und Frankfurter Allgemeine Zeitung - Kaukosuo, Emma (2015)
Tässä kandidaatintutkielmassa tarkastellaan naisiin kohdistuvia asenteita saksalaisessa työelämässä. Yhä edelleen naisten urakehitykseen liittyy ongelmia ja ennakkoluuloja, jotka voivat hidastaa uralla etenemistä tai estää sen täysin. Tällaisia ovat esimerkiksi perinteiset naisten ja miesten roolimallit, sukupuolten välinen palkkaero ja negatiiviset asenteet naispuolisia johtajia kohtaan. Saksassa näitä ongelmia on yritetty vähentää esimerkiksi ottamalla käyttöön naiskiintiöt suurimpien pörssiyritysten johdossa.