"Ois kiva et se kattois mua ja puhuis" : cochlear implanted learners' experiences of learning English as a foreign language, a case study - Mikkola, Hanna (2015)
Sisäkorvaistutteen (SI) saaneiden lasten määrä kasvaa jatkuvasti ja monet heistä opiskelevat yhtä tai jopa useampaa vierasta kieltä, yleisimmin englantia. Meillä on käsissämme ensimmäinen sukupolvi lapsia ja nuoria, jotka on implantoitu nuorena ja jotka ovat opiskelleet vieraita kieliä SI:n kanssa. Tietooni ei ole tullut, että vieraiden kielten oppimista SI:n kanssa olisi Suomessa vielä tutkittu, joten tämä tutkimus on ainakin ensimmäisten joukossa selvittämässä SI-lasten ja -nuorten kokemuksia englanninoppimisesta.