Das Nationalbewusstsein in den WM-Fußballnachrichten von ausgewählten deutschsprachigen Zeitungen - Karhunen, Mikko (2015)
Urheilulla on yhtenä kulttuurin osatekijänä monissa yhteiskunnissa suuri merkitys. Monissa kansainvälisissä urheilukilpailuissa urheilija tai joukkue edustaa tiettyä maata, joka saa nykyaikaisten joukkotiedotusvälineiden kautta maailmanlaajuista huomiota. Eräs maailman suosituimmista urheilulajeista on jalkapallo. Sekä Saksan maajoukkueet että saksalaiset seurajoukkueet ovat saavuttaneet jalkapallossa suurta menestystä, minkä vuoksi Saksaa pidetään yhtenä suurista jalkapallomaista.