Hakuperustainen proseduraalinen sisällöntuotanto tietokonepeleissä - Keränen, Elina (2015)
Proseduraaliset sisällöntuotantomenetelmät ovat viime aikoina kasvattaneet suosiotaan akateemisessa tutkimuksessa, erityisesti hakuperustaiset optimointiongelmia ratkaisevat menetelmät. Peliteollisuudessa näistä menetelmistä voi olla suurta hyötyä etenkin pienille yrityksille sekä yksittäisille ohjelmoijille, joilla ei ole resursseja tuottaa paljon sisältöä manuaalisesti. Aihetta käsittelevillä tutkimuksilla on tärkeä merkitys menetelmien kehittämisessä riittävän toimiviksi, että niitä voitaisiin käyttää pelituotannossa.