Luonnollisen kielen käyttöliittymä tietoliikenneverkon infrastruktuurin tietomallin käsittelyyn - Ikonen, Jouni (2015)
Tässä tutkimuksessa selvitettiin, mitä komponentteja luonnollista suomen kieltä ymmärtävän dialogikäyttöliittymän toteuttaminen tietoliikenneverkkoinfrastruktuurin tietomallin käsittelemiseen vaatii, ja tunnistettiin tärkeimmät komponenttityypit sekä suomenkieliset tietämyskannat, jotka voidaan sovittaa kielenymmärtämisprosessin käyttöön. Tutkimuksen johtopäätöksenä on, että rajoitetusti suomen kieltä ymmärtävä käyttöliittymä on toteutettavissa, mutta kaikkiin vaatimuksiin ei pystytä vastaamaan olemassaolevin komponentein.