Erityinen tuki perusopetusta ohjaavissa asiakirjoissa - Jukkala, Elsa (2015)
Tutkielman tarkoituksena oli kartoittaa ja arvioida, millaisia sisältöjä erään kunnan perusopetusta ohjaavissa asiakirjoissa on erityisen tuen osalta. Tutkielman aineistoina olivat kunnan paikallinen opetussuunnitelma ja kunnan suomenkielisen perusopetuksen lukuvuosisuunnitelmat. Näiden asiakirjojen sisältöjen tutkiminen koettiin merkityksellisenä, koska sisältöjen arvioinnin myötä myös kehitystyö on mahdollista. Lisäksi aihe on ajankohtainen, koska uusi opetussuunnitelma on tulossa voimaan syksyllä 2016.