Audiovisuaalisen alan tuottajakentän toimialakartoitus - Malja, Minna (2015)
Suomalaisissa yksityisissä riippumattomissa tuotantoyhtiöissä tapahtuvan liiketoiminnan arvo Suomessa on Aku Alasen laskelmien mukaan noin puoli prosenttia bruttokansantuotteesta ja hiukan alle puoli prosenttia kaikista työllisistä. Tilastokeskuksen tietokannasta poimittiin kyselyyn yritykset, jotka olivat ilmoittaneet toimialoikseen audiovisuaalisen alan toimialat ja joiden vuotuinen liikevaihto oli yli satatuhatta euroa ja henkilöstö oli yksi tai enemmän. Vuonna 2010 kyselyyn vastasi 65 yritystä, joka oli 29 % kyselyyn valituista yrityksistä. Vastanneet edustivat 29 % valittujen yritysten liikevaihdosta ja 16 % valittujen yritysten henkilöstöstä. Vuonna 2011 kyselyyn vastasi 63 yritystä, joka oli 27 % kyselyyn valituista yrityksistä. Vastanneet edustivat noin 35 % valittujen yritysten liikevaihdosta ja niiden henkilöstö noin 22 % valittujen yritysten henkilöstöstä.