Schildtin lukion musiikkilinjan opiskelijoiden oppiainekohtainen opiskelumotivaatio lukuvuonna 2014-2015 odotusarvoteorian viitekehyksessä - Jaakkola, Tanjaana (2015)
Tutkimuksen tarkoituksena oli tarkastella Schildtin lukion musiikkilinjan opiskelijoiden opiskelumotivaatiota odotusarvo-teorian viitekehyksessä. Oppiainekohtaisia odotuksia ja arvostuksia tarkasteltaessa vertailtiin erityisesti musiikkia ja luki-on ylioppilaskirjoituksiin tähtääviä oppiaineita. Pohjatiedoiksi selvittiin myös lukion musiikkilinjalaisten nykyisiä ammat-tihaaveita ja sitä, oliko musiikinopiskeluun suhtautuminen ammatti- vai harrastussuuntautunutta.