Tekoäly reaaliaikaisissa strategiapeleissä - Ruotsalainen, Marko (2015)
Reaaliaikaisille strategiapeleille ovat ominaisia monimutkaiset dynaamiset ympäristöt, joissa ei ole täsmällistä tietoa ympäristöstä. Tällaiset ympäristöt ovat haastavia tekoälylle. Aihetta kannattaa kuitenkin tutkia, sillä ongelmien ratkonta genren peleissä auttaa myös useiden vastaavien tosielämän ongelmien ratkaisemisessa. Työn tavoitteena on luoda kattava yleiskuva reaaliaikaisten strategiapelien tekoälyn ja tekoälytutkimuksen tilaan painottaen teknisiä menetelmiä. Reaaliaikaisten strategiapelien monimutkaisuudesta johtuen näitä menetelmiä on runsaasti, ja käytännössä kaikki niistä kaipaavat lisätutkimusta.