IAS 36 -standardin mukaisesti arvostettavan liikearvon tilintarkastus ja sen haasteet tilintarkastajan näkökulmasta - Hiltunen, Jarno (2015)
Standardi IAS 36 sääntelee omaisuuserien arvonalentumista. Siinä määritellyssä arvonalentumistestissä yritys testaa omaisuuseränsä kerrytettävissä olevan rahamäärän. Jos tämä määrä on alhaisempi kuin kirjanpitoarvo, niin erotus kirjataan tuloslaskelmaan kuluksi. Standardia sovelletaan myös liikearvoon, joka poistettiin ennen tasapoistoilla.