Blade runners and daredevils : a case study on the representation of two Paralympians in The Guardian - Valtonen, Minna (2015)
Paralympialaiset ja vammaisurheilu jäävät mediassa usein “vammattomien” urheilun uutisoinnin varjoon. Aiempien tutkimusten mukaan median luomat representaatiot usein myös vahvistavat stereotypioita vammaisista. Erilaisilla kielenkäyttötavoilla, ts. diskursseilla, joilla näitä urheilijoita kuvataan, onkin olennaisesti vaikutusta esimerkiksi siihen, millaiseksi fyysisesti vammaiset kokevat tulevansa kohdelluksi yhteiskunnassa. Tämän takia onkin tärkeää kiinnittää huomiota median luomiin kuviin.