Stereotype und Interkulturalität der Finnen in dem Film Machen wir's auf Finnisch und in der Tatort-Serienfolge Tango für Borowski - Peura, Emilia (2015)
Työssä tutkitaan millaisia stereotypioita suomalaisista on ja välitetäänkö niitä saksalaisessa elokuvassa Machen wir’s auf Finnisch ja saksalaisessa rikossarjan osassa Tango für Borowski. Stereotypioiden lisäksi katsastetaan millaisia interkulturaalisia taitoja suomalaisilla on ja kuinka he selviävät tilanteissa, joissa heidän kielitaitonsa ei riitä. Tutkimustuloksena materiaalissa todettiin olevan osin samoja stereotypioita, joita teoriassa tuli esiin. Suomalaiset ovat sisäänpäin kääntyneitä, ujoja, luotettavia ja luonnonläheisiä ihmisiä. Suomalaisilla on hyvä kielitaito, jota suomalaiset usein itse aliarvioivat. Suomalaiset käyvät usein saunassa ja harrastavat esimerkiksi tangoa ja kumisaappaanheittoa. Suomalaisten interkulturaaliset taidot materiaalissa rajoittuvat lähinnä kielitaitoon. Työn pohjalta voidaan sanoa, että elokuvat ja sarjat levittävät stereotypioita eri kulttuureista ja kansalaisuuksista.