"A century of vampiric lust" : representation of women and power in Bram Stoker's Dracula (1897) and Francis Ford Coppola's film adaptation (1992) - Rissanen, Niko (2015)
Bram Stokerin vuonna 1897 julkaistua Draculaa pidetään nykyään yhtenä kirjallisuuden klassikkoteoksena, ja sen sisältämää symbolismia sekä viktoriaanisen aikakauden kuvausta on analysoitu kirjallisuudentutkimuksen piirissä toistuvasti. On kuitenkin huomattava, että Draculasta on tehty lukemattomia filmatisointeja, jotka kaikki välittävät uudenlaisia representaatioita ja muovaavat alkuperäistä myyttiä. Näitä elokuva-adaptaatioita on tutkittu huomattavasti vähemmän kuin Stokerin alkuperäistä teosta.