From a Disney princess to a modern-day queen : agency and womanhood in Disney lyrics - Haimakainen, Jenna (2015)
Walt Disney Company on kulttuurisen ja taloudellisen menestyksensä myötä vaikuttanut suuresti naisidentiteettien muodostumiseen. Disney tarjoaa viihdettä koko perheelle, mutta viime aikoina Disney on keskittynyt erityisesti luomaan ohjelmia ja tuotesarjoja nuorille tytöille. Yksi näistä myyntimenestyksistä on Disney Princess –tuotesarja, jonka kahdeksan Disney -prinsessaa toimivat lukuisten tuotteiden kasvoina.