PaaS-palveluiden teknologia ja liiketoimintamallit - Mäkinen, Joonas (2015)
Pilvipalvelut, niiden kaikissa muodoissaan, ovat jatkuvasti kasvava ala ja yksi tulevaisuuden suurista työllistäjistä. PaaS-palvelut ovat yksi keskeinen osa pilvipalveluiden tarjontaa. SaaS-palveluiden kysynnän kasvaessa myös niiden kehittämiseen käytettävien PaaS-palveluiden kysyntä kasvaa. Tämän takia onkin tärkeää tietää miten nämä palvelut toimivat, ja mitkä ovat teknologiat niiden takana. Tämä tutkielma lähestyy tätä aihetta kirjallisuuskatsauksen avulla. Kirjallisuuskatsauksessa perehdytään PaaS-palveluiden teknologiaan, sekä niiden liiketoimintamalleihin.