Musiikintunneilta potkua musiikin harrastamiseen - Mäkelä, Artturi (2015)
Tämä tutkielma sisältää tutkimista ja pohtimista peruskoulun musiikinopetukseen liittyen. Tulevana musiikkikasvattajana olen kiinnostunut Suomen peruskoulujen musiikinopetuksesta, sen menneestä sekä nykyisestä tilasta ja millainen vaikutus sillä on nykypäivän musiikilliseen elämään. Tämä kandidaatintutkielma on myös esimakua tulevaa pro-gradu tutkielmaani varten. Tässä tutkielmassa pohdin peruskoulun musiikinopetuksen ja musiikin harrastamisen yhteyksiä tutkimuksien, perusopetuksen opetussuunnitelmien ja oman kyselyni muodossa. Sisällön kerääminen ja ajatustyö kandidaatintutkielmaani varten on ollut käynnissä tiedostamattani ja tiedostaen koko yliopistossa olo aikani, mutta varsinainen kirjoitustyö on sijoittunut lukukaudelle 2014 – 2015. Tutkielmaani paneutuessa olen saanut tietää miten peruskoulun musiikinopetus toimii ja kuinka sitä pyritään ohjailemaan peruskoulun opetussuunnitelmien perusteilla. Olen löytänyt myös mielenkiintoisia yhteyksiä peruskoulun musiikinopetuksen ja koulun ulkopuolisen musiikin harrastamiseen liittyen.