Teacher trainees' perceptions of English accents and pronunciation - Mäki-Penttilä, Jonne (2015)
Englannin kielen levitessä ympäri maailmaa on muodostunut lukemattomia erilaisia tapoja lausua ja puhua sitä. Englanninkielisissä maissa puhuttujen natiiviaksenttien lisäksi myös monilla ei-natiiveilla puhujilla on oma tunnistettava aksenttinsa joka muotoutuu kun oman äidinkielen lausumistapaa sovelletaan englannin puhumiseen.