Ohjelmistojen lisensointimallit ja jakelukanavat : pienyrityksen tietohallinnon näkökulma - Remes, Sampo (2015)
Tutkielmassa tutkittiin kirjallisuuskatsauksena erilaisia kaupallisten tietoko-neohjelmistojen lisensointimalleja ja jakelukanavia. Tutkielman tavoitteena oli saada kokonaiskuva kaupallisten ohjelmistojen tarjoamista lisensointimalleista erityisesti pienehkön yrityksen tietohallinnon näkökulmasta. Esimerkkiyrityk-sen tapauksesta esiteltiin lisenssitilanteen muutosta yrityksen perustamisen jäl-keen sekä lisenssiauditoinnin takia tehtyä selvitystyötä. Tutkielman tuloksena oli saada yleiskuva siitä millaisia ominaisuuksia pienyritysten ohjelmistohankin-noissa on syytä huomioida sekä millaiset lisenssimallit soveltuvat pienyrityksille.