Katsaus lisätyn todellisuuden pelien tutkimukseen - Pulkkanen, Jani-Matti (2015)
Tämä kandidaatin tutkielma luo katsauksen lisätyn todellisuuden pelien tutkimukseen ja sen nykytilaan. Tutkielmassa käydään läpi lisätyn todellisuuden artikkelit peleihin liittyen ja selvitetään, mitä on tutkittu, ja mitä havaintoja tutkijat ovat tehneet tutkimuksiin liittyen. Selvitys tapahtuu muodostamalla lisätyn todellisuuden pelejä käsittelevien tutkimusten perusteella kategoriat tutkitun aiheen mukaan. Kategorioiden muodostamisen jälkeen raportoidaan tutkijoiden tekemät havainnot. Lopuksi tutkimusten tekotapaa ja laatua arvioidaan, sekä tehdään pohdintoja siitä, mitä osa-alueita on tutkittu vähemmän tai mitkä alueet ovat kokonaan tutkimattomia. Myös kirjallisuuskatsauksen itsensä kattavuus on pohdiskelun kohteena, käsitellen lähteiden hankintaa prosessina sekä siihen vaikuttaneita tekijöitä. Lopuksi käsitellään myös sitä, miten lukija voisi parhaiten hyödyntää tätä tutkielmaa.