IT-projektipäällikön tärkeimmät taidot - Nieminen, Henri (2015)
Tutkielma käsittelee IT-projektipäälliköiden taitoja työnantajan näkökulmasta. Tutkielman tarkoituksena on selvittää IT-projektipäällikön tärkeimpien taitojen erot tieteellisen kirjallisuuden ja työpaikkailmoitusten välillä. Tutkielman ai-neistoksi kerättiin 19 työpaikkailmoitusta, jotka analysoitiin teorialähtöisesti sisällönanalyysiä sekä aineiston erittelyä hyödyntäen. Teoreettinen viitekehys IT-projektipäällikön taitojen kategorisointia varten saatiin toisesta tutkimuk-sesta, jonka tuloksia myöhemmin verrattiin tutkielman aineiston analyysin tu-loksiin. Tutkielman tuloksien perusteella suomalaisissa työpaikkailmoituksissa IT-projektipäälliköille asetetut taitovaatimukset poikkesivat hyvin radikaalisti vertailtavan tutkimuksen tuloksista.