Who am I? : the teacher identity construction of student teachers - Vuori, Lasse (2015)
Opettajaidentiteetti on tutkimusaiheena varsin ajankohtainen ja viime vuosina huomiota on aiempaa enemmän alettu kiinnittää myös opettajaopiskelijoiden ammatti-identiteettiin, sillä tämän rakennusprosessin osatekijät vaikuttavat varsin eri tavoin lopulliseen identiteettiin. Aiempien tutkimusten pohjalta voidaan huomata, että opettajaidentiteetin muodostumisprosessissa on useita eri osatekijöitä, jotka tässä tutkielmassa on jaettu kahteen faktoriryhmään: henkilökohtaisiin ja opettajankoulutuksellisiin faktoreihin. Kirjallisuuskatsauksen perusteella kävi myös ilmi, että useat opettajaopiskelijat kokevat ristiriitaa henkilökohtaisten näkemystensä ja opettajankoulutuksen painotuksen välillä.