Kieli-identiteetin rakentuminen elämänkaaren aikana : tapaustutkimus erään suomalaisen miehen tähänastisesta kielellisestä kehityksestä - Viitala, Mikko (2015)
Tässä tapaustutkimuksessa on tutkittu erään suomalaisen miehen kielellistä elämäkertaa ja erityisesti niitä henkilöhistoriallisia tekijöitä, jotka informantti kokee merkityksellisiksi oman kieli-identiteettinsä rakentumisessa. Samalla tutkimuksessa on selvitetty, millä tavalla kieli-identiteetin rakentumiseen vaikuttaneet tekijät ovat sidoksissa tiettyihin paikkoihin, aikoihin ja kokemuksiin informantin elämässä. Tutkimuksessa on käsitelty myös informantin kieli-identiteetin nykymuotoa, vaikka tutkimuksen huomio oli sen rakentumisessa elämänkaaren aikana.