Sponsored content credibility : an integrative analysis - Lehto, Markus (2015)
Perinteiset mediakanavat menettävät suosiotaan suuren yleisön huomion kohdentuessa lisääntyvissä määrin verkkoon ja sen lukuisiin tapahtuma-areenoihin. Mediakustantajien ja yleisön lisäksi muutos vaikuttaa myös mediassa mainostaviin brändeihin, sillä tavanomaiset mainonnan muodot jäävät verkossa helposti huomiotta. Verkossa julkaistun brändisisällön tulee olla niin kiinnostavaa, että kuluttaja hakeutuu sen luo vapaaehtoisesti ja haluaa myös jakaa sitä. Näillä uudenlaisilla brändisisällöillä on useita eri nimityksiä, kuten sisältömarkkinointi, brändätty sisältö ja brändijournalismi. Kaikkia näitä määrittävä ja yhdistävä termi on sponsoroitu sisältö.