La conception du monde des Moomins dans Moomin sur la Côte d’Azur de Tove Jansson - Syrjälä, Kaisu (2015)
Tämän tutkimuksen tavoitteena on tutkia Muumien maailmankuvaa Tove Janssonin Muumit Rivieralla –sarjakuvassa. Maailmankuvaa tarkastellaan erityisesti kielen näkökulmasta ja sen oletuksen pohjalta, että puhujan maailmankuva näkyy hänen käyttämässään kielessä. Maailmankuvan tarkastelun apuna on Juha Mannisen kokoava ajatus siitä, että maailmankuvaan kuuluvat käsitykset ajasta, yliluonnollisesta, luonnosta ja ihmisen suhteesta siihen, ihmisestä itsestään ja hänen suhteestaan muihin sekä käsitys yhteiskunnasta. Tätä jaottelua käytetään tutkimuksen pohjana ja siinä tarkastellaan Muumien maailmankuvaa näistä viidestä eri näkökulmasta.