Kuulohavainnon muutoksen vaikutus saksofonistin intonaation tarkkuuteen - Huovinen, Ville (2015)
Kuulohavainnon avulla erotellaan äänestä eri ominaisuuksia, kuten äänenkorkeutta, -voimakkuutta ja -kirkkautta. Tarkka intonaatio esimerkiksi saksofonia soitettaessa vaatii hyvää ja selkeää auditiivista palautetta, sekä äänenkorkeuden erotus- ja kohdistuskykyä. Erilaiset soittotilanteet, akustiset olosuhteet, sekä korvatulppien käyttö aiheuttavat muutoksia kuulokuvaan.