Psykiatrisesta sairaalasta työelämään? : nuorten aikuisten mielenterveyskuntoutujien kokemuksia - Rönkkö, Raija (2014)
Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, miten psykiatrisesta sairaalasta kotiutuneet nuoret aikuiset kokevat työn merkityksen ja miten heidän jatkosuunnitelmansa olivat edenneet erityisesti työn tai muun toiminnan osalta. Tutkimuksessa haastateltiin yhdeksän alle 35-vuotiasta sairaalasta noin puoli vuotta aiemmin kotiutunutta kuntoutujaa. Haastattelut tehtiin teemahaastatteluina ja aineisto analysoitiin sisällönanalyysillä.